Kaarten bij de V.V.B.

Wie is er niet opgegroeid met kaart spelletjes of gezelschapspellen thuis? Van hartenjagen, klaverjassen, whist tot een ouderwets potje poker. Iedereen heeft het pakje met 52 speelkaarten wel eens op de keukentafel gehad voor een spelletje kaarten met vrienden of familie.
De geschiedenis van kaartspelletjes ligt zoals zoveel spelen in het Oude China. Al is de echte oorsprong van het kaartspel dat we nu kennen niet geheel te herleiden. Verondersteld wordt dat, omdat de Chinezen  het papier uitvonden. Het oudste kaartspel dateert uit de 17e eeuw.
De oudste sporen van een kaartspel in Europa dateren van 1300-1400.
Maar de dagen van samen een pakje kaarten opentrekken en een spelletje kaart spelen zijn nagenoeg voorbij. Alleen Poker en Bridge zijn vandaag de dag nog immens populair  als kaartspel aan de ouderwetse tafel thuis of in het café.
Deze activiteit wordt georganiseerd door privé personen. Deze komen in los verband samen om te kaarten. Gezien de V.V.B. niet over een ‘eigen’ ruimte beschikt om op regelmatige basis kaartspelen te organiseren werd besloten om onze leden ‘kaarters’ aan te moedigen om op donderdagnamiddag samen te komen bij de Belgische Bakker – Panaderia Cafetería Belga.
Gegadigden komen daar elke donderdag, winter en zomer, samen om een spelletje te kaarten.
Kaarten is GEEN activiteit georganiseerd door onze club VVB.
Dit is een persoonlijk initiatief en staat open voor iedereen.
Je bent dus niet verzekerd door de V.V.B.
Samenkomst

Belgische Bakker – Panaderia Cafetería Belga – Calle Gerona 1 03503 Benidorm.
Elke donderdagnamiddag om 15u30 kaarten met ploegen van 3 of 4 spelers. Geen lidgeld nodig. Wel een inzet van € 1.
De winnaar per tafel krijgt alles.
Het is een kaartspel om ter meeste slagen. De laatste kaart is troef.
Kan men niet volgen MOET men kopen.

Net gemist